onsdag 22 september 2010

Onsdagspastan is back!

Man kan sammafatta kvällens premiär av ONSDAGSPASTAN
som mycket lyckad! Kvällen till ära bjöd vi in vännerna Pierre
och Åsa med barnen Max och Mira. Det var kanske inte så
otippat att det gick i italienskt tema... ;) Det blev färsk pasta
med Pomamore! Efter att allt var inhandlat gick nog rätten på
ca15 minuter att tillaga...så den gick i expressfart skulle man
kunna säga... se till bara att allt är jättevarmt, för det tappar
verkligen värmen fort!
Till det hela drack vi rött vin som passar perfekt till
pastarätten och som vi blev rekommenderad på
Systembolaget:

Det där med onsdagspasta är verkligen ett trevlig inslag så
här mitt i veckan... det är inte för inte, som onsdagar kallas
"Lilllördag"? :D
Hoppas ni också haft en mysig onsdagskväll...
Kram å natti natti!

Färsk pasta med pomamore
4 personer

150 gr Pomamore Basilika och Parmesan
2 pkt á 250 gr Färsk pasta med spenat och parmesan
100 gr färskost med vitlök och örter (Cantadou)
25 gr grovt riven parmesanost
2 pkt strimlad bacon
1 kruka färsk basilika
salt och peppar

Gör så här:
Klipp baconet i bitar. Stek till det fått fin färg och låt rinna
av på hushållspapper.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Häll upp den nykokta pastan i en skål, klicka på färskosten,
tomaterna, baconet, och basilikan och rör runt. Häll upp på tallrik,
vrid några varv med svartpepparkvarnen och strö över parmesanosten,
toppa med några blad basilika. Klart att servera bums!

Pierre, Max och Åsa

Den färska pastan blev från ICA Selection med fyllningen
färsk spenat och parmesan. Mycket god!

Alla ingredienserna framdukade...bara att sätta igång ;)

Ridderheims Pomadore Tomater med basilika och parmesan.
Helt underbart goda! Spara oljan och kryddorna att blanda i
en sallad eller annan anrättning!

8 kommentarer:

  1. Helt rätt kusin - onsdagspastan är bäst! Kram Ann

    SvaraRadera
  2. Låter mycket trevligt:-)!
    Vad innebär "onsdagspastan" då...att det alltid serveras pasta på onsdagar...eller att det även bjuds in vänner varje onsdag...eller vad?

    SvaraRadera
  3. Gillar temadagar!! Hade fisktisdag förut som rann ut i sanden. En hjälp i vardagen att komma på vad man ska äta....:)

    SvaraRadera
  4. Det blev torsdags pasta för oss idag, kände när jag läst receptet att jag bara måste testa detta. Och det gick verkligen hem hos alla tre killarna i huset!! Tack Kusin för att du ger med dig av så många fantastiska läckerheter...du är otroligt duktig!

    Kram Åsa

    SvaraRadera
  5. Hej M!
    Här kommer det serveras pasta på onsdagar. Ibland med inbjudna gäster...så det gäller att hålla sig väl framme :-) Det kommer givetvis oxå gå bra att gå bort och bli bjuden på onsdagspasta :-) Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera
  6. Hej Åsa!
    Vad roligt att maten gick hem hos er och dina grabbar! Kul att kunna ge inspiration i köket! Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera
  7. Oh, detta gav stående ovationer från sambon! Såå gott det var, glömde dock att blanda ner basilika i utan toppade bara med det + att det blev vanlig färskost istället. Guudagott!

    SvaraRadera
  8. Vilket härligt inlägg med onsdags-pasta!! Och bara jag läser lite grann känner jag hur gott de smakar, för att inte tala om bilderna! Färsk pasta + pomadore... Ojoj... vitlök, parmesan, bacon, basilika!! Du är grym! Sjuk gott alltså! ... Ja... Onsdags-pasta, de kanske jag får ta å härma! ;-) Kram från mig!

    SvaraRadera