lördag 4 september 2010

Hovets tårta!


Den här gamla godingen dök upp för ett tag sedan, och den
är verkligen så otroligt god. Synd bara att vissa tårtor glöms
bort, eller beror det på att man inte alltför ofta bakar just
tårtor. Vad tror ni? Men idag vankas det födelsedag här
hemma och det innebär ju tårta
:D Och för er som längtar
efter en god tårta, så
kan jag garantera att denna går hem ;-)

Hovets tårta
4 äggvitor vispas hårt
2,5 dl socker
5 dl vårgårda ris

Blanda samman ovan ingredienser. En sats är för en botten.
Så blanda ytterligare en sats, så det blir 2 bottnar, för en
stor tårta.
Plåt med papper (utan kanter)
Gräddas i nedersta falsen i 50 minuter.

Kräm:
50 gr smält smör
1 dl mjölk
2 äggulor
3 msk mjöl
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker

Blanda ingredienserna till krämen och låt den puttra
några minuter tills den tjocknar något. Låt svalna.
Bred krämen mellan bottnarna. Bred över grädden ovan
och garnera med hallon och choklad.

3 dl vispad grädde
Garnering: Hallon och hackad choklad eller ringlad choklad.

2 kommentarer:

  1. Åhhh, denna tärta är ju en klar favorit:-)
    Hälsa födelsedagsbarnet från oss!

    Kram Karin

    SvaraRadera
  2. hur många grader i ugnen??

    SvaraRadera