tisdag 21 september 2010

Receptförfrågan på Parmainbakad torsk...


Efter förfrågan kommer här receptet på fisken som vi
serverade i fredag! Jag var nog allt lite snabb där med att
hoppa direkt till dessertrecepet... så här kommer
varmrätten! Håll till godo, och hoppas ni gillar det,
för det gjorde vi... :D

Parmainbakadtorsk med mos och citronsås
6 personer
6 st torksryggfiléer
12 st parmaskinka alt. prociuttoskinka
200 gr soltorkade tomater i olja
1 kruka färsk basilika
Salt
Svartpeppar
1 msk balsamvinäger
Gör så här:
Lägg tomaterna med sin olja i en matberedare
med all basilika och kör tills det är slätt.
Tillsätt balsamvinäger till en lättbredd pasta.
Lägg två skivor av parmaskinkan och lägg torskryggen på,
krydda fisken med salt och peppar, bred över pastan
och rulla in torsken i skinkan. Lägg dem i en ugnsaker form,
och baka dem i ugnen på 200°C i 15-20 minuter.

Vinmos
800 gr mjölig potatis
1 dl vitt vin
1 dl creme fraiche
1 dl greveost alt. lagrad prästost
En rejäl klick smör
Gör så här:

Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.Blanda vin och creme fraiche i en kastrull, värm försiktigt. Riv osten fint. Stöt potatisen eller pressa den. Blanda ner vin- och crème fraicheblandningen med smör salt och peppar. Späd på med mer varm mjölk om det är för tjockt. Håll varmt.


Citronsås
5 dl grädde
1 citron pressad och rivet skal
salt/peppar
1 fiskbuljongtärning
En nypa strösocker
Gör så här: Häll grädden i en kastrull och värm på medelvärme.
Riv och pressa citronen, och blanda med grädden. Tillsätt
fiskbuljongen och salta, peppra och sockra efter smak.

Stekta grönsaker
Sugersnaps
Cocktailtomater
Röd lök
Gör så här:
Strimla sugersnaps, halvera tomaterna och strimla rödlöken.
Stek lätt i stekpanna. Krydda med socker, salt och lite peppar.

4 kommentarer:

  1. Låter fantastiskt gott!!! Torsk är ju så gott!! Vinmos?! Låter intressant. Gjorde de inte det på halv åtta förra veckan?!

    SvaraRadera
  2. Gud så gott! Vattnas i munnen :) Vin i moset var ngt nytt för mig, brukar köra med en smör, muskot och lite socker - gott det med :)

    SvaraRadera
  3. Blev bjudna på detta på nyår. Nu kör jag den till Trettonhelgen!

    SvaraRadera