torsdag 30 september 2010

Wasa, Falu råg-rut eller hemmabakat?

Svaret på den frågan är hur simpelt som helst när du bakat detta underbara och nyttiga knäckebrödet... Ett perfekt tilltugg till fikat när man bara är sugen på att tugga på något... Att man sedan ta en till... å en till...å kanske en till... är ju bara för att det är så förgrymmat 
gott ;)


Knäckebröd
1 stor plåt
2 dl dinkelmjöl-fullkorn
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
0,5 dl linfrö
2-3 tsk flingsalt
0,5 dl rapsolja
Gör så här:
Blanda allt i en bunke. Tillsätt 2 dl kokande vatten. Rör ihop. Bred ut blandningen på bakplatspapper en plåt. Ända ut i kanterna. Sporra eller skär rutor. In i ugnen på 150°C i 1 timma (minst). Stäng av värmen efter en timma och låt de stå kvar på eftervärme längst ner i ugnen... Sedan är det bara sätta igång och knapra... 

4 kommentarer:

  1. Egna knäckebröd? Superhäftigt ju!

    SvaraRadera
  2. Vad gott och faktiskt enkelt det sag ut det ska jag definitivt testa nagon dag.

    SvaraRadera
  3. Så enkelt, perfekt för såna som oss som aldrig bakat eget knäcke förr!

    SvaraRadera