onsdag 29 september 2010

Drinktilltugg eller förrätt kanske?

I förra veckan innan premiären för vår ONSDAGSPASTA, slängde jag ihop en liten aptitretare, som blev grymt goda... och som jag klart kommer göra massa fler gånger! Gav både oss och våra gäster ett gott leende på läpparna...så jag tar det för ett gott betyg ;) Snart vankas det som sagt en ny onsdagspasta och jag sitter just nu och ser vad jag ska hitta på. Kanske sitter ni inne på något gott pastarecept...  så snälla maila mig eller lägg in en kommentar på ert favoritrecept... Jag skulle bli sååååå glad!  
Här kommer iallafall snittarna, som funkar lika bra till drinken som till en liten förrätt på rucculabädd!


Souvassnittar
ca: 12 snittar


200g färskost
1/2 dl frysta lingon
1 tsk honung
1 msk riven pepparrot
1 krm svartpeppar
2 tunnbröd
150g nötrulle i skivor
1 1/2 dl rucolasallad
Blanda ost, lingon, honung, pepparrot och svartpeppar i en skål.
Bred oströran i ett jämnt lager på bröden och lägg köttskivor och rucola på 3/4 av varje tunnbröd (lämna sista biten tom så att oströran får fästa ihop brödet). Rulla ihop till en tät rulle.
Gör gärna snittarna några timmar före servering så att smakerna fördelas. Rulla in dem i plastfolie och lägg dem i kylen. Skär rullarna i cirka 1 1/2-2 centimeter tjocka skivor.

4 kommentarer:

  1. Pasta med kyckling & citron- och basilikasås
    Ingredienser
    Portioner: 4

    400 g pasta av valfri sort
    500 g kycklinglårfilé
    2 vitlöksklyftor
    1 gul lök
    1 dl vitt vin
    3 dl "kraftig" kycklingbuljong (3 dl vatten + 1 msk fond)
    2 dl lättcrème fraiche
    1 citron (skalet)
    1 kruka basilika
    olivolja till stekning
    salt, nymalen svartpeppar
    svarta oliver till garnering


    Gör så här
    1. Tillaga pastan enligt anvisning på paketet.
    2. Skär kycklingfiléerna i grova bitar. Bryn dem i lite olja. Salta, peppra och ställ åt sidan.
    3. Skala och hacka vitlök och gul lök. Fräs i olja i en vid kastrull utan att det tar färg. Häll i vin och buljong. Låt sjuda tills hälften återstår.
    4. Rör i crème fraiche, rivet citronskal och bladen från basilikan. Mixa slätt med en stavmixer.
    5. Låt kycklingen sjuda 3–4 minuter i såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och garnera med svarta oliver.

    SvaraRadera
  2. Hej Linda! Å tack för ditt pastarecept...det här låter ju bara hur underbart som helst... måste absolut testas till onsdagspastan! Gourmetmorsan

    SvaraRadera
  3. Hej,
    Hur många tunnbröd är lagom till fyllning på 200g färskost.

    Med vänlig hälsning
    Karin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Karin!

      Det är så olika hur mycket kräm man vill ha. Men 2-3 tunnbröd tror jag blir lagom. Lycka till! Kram Gourmetmorsan

      Radera